Logo Breda Bouw

Het laatste nieuws over Breda Bouw

rolstoelen

Na zijn pensionering in mei had bezig baasje Ad Pirard geen zin op de bank te gaan zitten. Als facility manager bij 'n Amerikaanse multinational had hij 't altijd druk en hij wilde graag iets om handen houden. Daarom ging hij aan de slag als vrijwilliger bij Stichting Elisabeth op de locatie Leuvenaarstraat.

BREDA - Tijdens zijn vrijwilligerswerk hoorde Pirard over de praktische problemen waar de vrijwilligers en medewerkers tegenaan liepen. Door zijn (nuchtere) aanpakkers-mentaliteit vanuit het bedrijfsleven en met behulp van zijn vroegere zakelijke netwerk zag hij mogelijkheden om te helpen. Zo hoorde Pirard van de (professionele) activiteitenbegeleiders, Tjerry van der Meer en Natasja van Hassel, dat het als zeer lastig werd ervaren, dat het podium voor 'n grote, glazen buitenwand was geplaatst zonder een goede zonwering. Bewoners keken hierdoor pal in het zonlicht. Ook waren de verlichting en geluidsinstallatie bij het podium toe aan vervanging. Met de facilitaire dienst van Surplus werd de oplossing gevonden in een dubbelzijdig bedrukt doek op een aluminium frame.

Om Breda binnen de muren te halen, voorzag fotografe Lian Kokke het scherm aan de ene kant van 'n foto van de Grote Markt op een marktdag, en aan de andere kant van een afbeelding van het Valkenberg. Deze foto's kwamen niet zomaar tot stand, want voor de perfecte foto van de markt is de fotografe wel tien keer op pad geweest en voor de foto van het Valkenberg werd speciaal aan de gemeente gevraagd of de fonteinen in het park aan mochten.

Woensdag 31 oktober is het nieuwe podium in gebruik genomen door burgemeester Paul Depla en wethouder Miriam Haagh. Tijdens dit feest waren er voor iedereen ook appelflappen die aangeboden werden door Albert Heijn op de Haagdijk. Ze werden gepresenteerd in een prachtige ouderwetse bakkers- wagen, die was gemaakt en aangeboden door de ATEA-groep. Pirard zelf had ook nog een verrassing. Hem was tevens opgevallen dat er op de Leuvenaarstraat eigenlijk onvoldoende rolstoelen waren, waardoor er van tijd tot tijd mensen moesten worden teleurgesteld bij activiteiten. Dit vond hij zo'n akelige gedachte, dat hij besloot zijn voormalige zakenrelaties te benaderen. Maar liefst 6 van hen (Schilderwerken Antoon van der Westen, Breda Bouw, Allinco VCS, DCM-Dirven, Airgroup Breda en Harting-Bank) bleken bereid om belangeloos 'n bijdrage te leveren in de vorm van één of meerdere rolstoelen. Met dank aan deze bedrijven kunnen Tjerry en Natasja nu hun fantastische werk voortzetten, met voor de gasten maar liefst tien nieuwe rolstoelen.

Oomen Architecten streeft ernaar om half december een eindvariant te presenteren. Aan de hand daarvan kunnen omwonenden weer feedback geven.

Bron: Het Stadsblad Breda: Zonwering en rolstoelen voor 't Elisabeth

Social Breda Bouw

Projecten in de kijker