Logo Breda Bouw

Duurzaamheid en MVO zijn serieuze maatschappelijke thema’s die bij Breda Bouw voortdurend onder de aandacht zijn. Breda Bouw gaat zo bewust mogelijk om met de 3 pijlers die centraal staan, namelijk people, planet en profit. Door te kiezen voor oplossingen met de juiste balans, wordt zo optimaal mogelijk een duurzame omgeving gecreëerd voor huidige en toekomstige generaties.

Tijdens het opstellen van de planning en gedurende het inkoopproces worden duurzame afwegingen gemaakt. Onder andere logistieke bewegingen en het gebruik van materiaal speelt een grote rol.

Wanneer Breda Bouw ook betrokken is bij het ontwerpproces, zal Breda Bouw al tijdens deze fase rekening houden met duurzame aspecten. Door te kiezen voor duurzame materialen en onderhoudsvriendelijke oplossingen neemt Breda Bouw heel bewust verantwoordelijkheid voor de gebouwde omgeving.

Betrokken Ondernemers Breda

Omdat Breda Bouw zeer betrokken is bij maatschappelijke organisaties is zij aangesloten bij ‘Betrokken Ondernemers Breda’. Het doel van deze organisatie is de samenwerking en sociale binding tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties te vergroten. Dit komt ten goede aan de samenleving. Via dit netwerk heeft Breda Bouw meerdere keren een ‘match’ gehad met een maatschappelijke instelling en daar werkzaamheden uitgevoerd.

Meer Met Minder

Meer Met Minder is een gezamenlijk initiatief van de overheid, bouwbedrijven, de installatiesector en energiebedrijven om energie te besparen in bestaande woningen en andere gebouwen. Omdat Breda Bouw achter dit initiatief staat, is zij aangesloten als Meer Met Minder-partner. Investeren in energiebesparende maatregelen, zorgt niet alleen voor een beter leefcomfort in de woning en een lagere energierekening, maar draagt ook bij aan een beter milieu.

betrokkenondernemers

MMMgif

beterboek

Projecten in de kijker